TurkDN.se | Dagliga nyheter översätta på turkiska
Aziz Durmuş

İsveç’e davetiye ile arkadaş veya akraba ziyareti

İsveç’e davetiye ile arkadaş veya akraba ziyareti
Bu haber 25 Ekim 2016 - 18:33 'de eklendi ve 3.389 kez görüntülendi.

Başvurunuzdan önce, ‘ziyaret amacınızın’ net olması gerekmektedir; öncelikle “ziyaret amacınıza” karar vermelisiniz.

6 ay içerisinde Shengen bölgesinde maksimum 90 gün kalmayı planlıyorsanız Shengen Vizesine ihtiyacınız vardır.

Eğer birkaç ülkeyi ziyaret edecekseniz, İsveç Vizesine başvurmak için en uzun kalacağınız ülke İsveç olmalıdır. Kalacağınız gün sayısı eşit ise ilk giriş yapacağınız ülke İsveç olmalıdır.

Başvuru

Başvuru formlarınızı ve gerekli evrakları tamamlayın: Kısa Dönem Linkine tıklayıp gerekli evrakları, başvuru formlarını ve vize ücretlerini öğrenin.

Başvurun : Vize başvuru merkezimizi ziyaret edip gerekli evraklarınızı ve formlarınızı teslim edin.

Vize bedelini ödeyin : İsveç vize bölümü çalışanımız sizi ödemeniz gereken tutar hakkında bilgilendirecektir. Gerekli tutarı kasamıza ödediğinizde faturanızı alacaksınız. Ödemeler yalnızca nakit ve Türk Lirası olarak kabul edilmektedir.

Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin bu sitede yer alan bilgileri dikkatli bir şekilde okumaları rica olunur. Bu sitede yer alan bilgiler ve talimatlar, belgelerinizi doğru ve tam bir şekilde hazırlamanızda yardımcı olacaktır. Bu bilgiler, başvurunuzun eksik olması ya da daha uzun bir sürede işlenmesi risklerini azaltacaktır.

Bazı başvuru sahipleri, başvurularına dair bir karar alınmadan önce, kişisel görüşme için hazır bulunacağı, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nda bir randevuya davet edilecektir. Vize Başvuru Merkezi, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nda tarafından gerekli görülen böyle bir randevuyla ilgili olarak size yardımcı olacaktır.

GEREKLI EVRAKLAR

• Doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış Schengen Vize başvuru formu.

• Aile bilgileri Başvuru formu İngilizce doldurulacak, imzalı ve tarihli olacak

• Diğer seyahat belgeleri ve Yeni pasaportlar için; kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa, resimli ilk sayfa ve son 3 yıl içerisinde alınmış Şengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisi. Eski pasaportlar için; İlk iki sayfa ile son sayfanın fotokopileri ve son 3 yıl içerisinde alınmış Şengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisi. Pasaport, vizenin sona erme tarihinden sonraki en az 3 (üç) ay boyunca geçerli olmalıdır. Pasaport son 10 yıl içinde düzenlenmiş olmalı ve en az iki boş sayfa içermelidir.

• 2 fotoğraf, 35×45, renkli, son 6 ay içinde çekilmiş. (Orjinal biometric fotoğraf olmalı, photoshop ile yapılanlar kabul edilmemektedir.)
Fotoğraf, yüzü tam olarak göstermelidir ve sade, eşit bir şekilde aydınlatılmış ve açık bir fona sahip olmalıdır.

• Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örnegi – Anne, baba, var ise es ve çocuklar gözükecek (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Basvuru sahibi resit degil ise/18 yasın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname(seyahat eden ebeveyn evli degil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu kosul geçerli degildir)

• İsime düzenlenmiş uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulasım aracına iliskin diger kanıtlayıcı belgeler:
İsveç’den size gönderilmis veya fakslanmıs
Davetiye (Inbjudan) İsveççe veya İngilizce dillerinde doldurulmuş, imzalı ve tarih atılmış davetiye EK-E
Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da www.skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
Sizi davet eden eden kisinin Isveç kimliği veya pasaportunun fotokopisi, yada Türk pasaportu ve oturma izinin fotokopisi.
Eğer masrafları karşı taraf karşılayacak ise ; Lönespecifikation ya da Skatteverket

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:

Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü – İsveç’teki her gün X 40 Euro olarak hesaplanmalıdır.(bankadan kaşeli ve imzalı) (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Eger sizi davet eden kisi hasta yada hamile ise, konsolosluk doktordan bu durumu gösteren belge istemektedir.

• Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

Başvuru sahibi çalışan ise:
İsveren mektubu ve/veya izin onayı
SGK (sosyal güvenlik) ise giris bildirgesi ve barkodlu SGK “hizmet dökümü” ve son ayın maaş bordrosu
Sirketin ticaret odasındaki kaydı (faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
Vergi levhası
İmza sirküleri

Basvuru sahibi sirket sahibi ise:
Sirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
Vergi levhası
İmza sirküleri

Basvuru sahibi çiftçi ise:
Baglı oldugu ziraat odası tarafından verilmis çiftçi belgesi
(orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

Basvuru sahibi emekli ise:
Emekli maasını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı) (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

Basvuru sahibi ögrenci ise:
Ögrenci Belgesi (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
• 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sigortası (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
(Var ise eski pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz.)

Başvurunuzun İsveç Başkonsolosluğu tarafından incelenmesinden sonra ek belgeler gerekli olabilir.

FOTOĞRAF ÖZELLIKLERI
Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
• Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
• Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
• 35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe sahip olmalıdır
• Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalıdır ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alına kadar (saçlar dahil) 25 ile 30 mm arasında olmalıdır.
• beyaz olacak.
• Güneş gözlüğü takılmamalıdır
• Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
• Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır.
• Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalı

Vize Ücreti

vize

  • Her başvurudan, vize ücretinin yanı sıra 80 TL (KDV dahil) hizmet harcı alınmaktadır.
  • Vize başvuru merkezi ek bir nominal ücrete tabi opsiyonel bir hizmet sunmaktadır:

vize2

BAŞVURU FORMU:

Schengen Vize Formu
Aile Detay Formu
Arkadaş ve Akraba Ziyareti kontrol listesi
Davet Formu (İsveççe)

Kaynak: http://www.vfsglobal.se/Turkey/Istanbul/

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA